New Lk Patent Uk6 Bennett Eu39 Black 'minu' Was kZN0nwO8XP

Skriv skarpt

Skriv skarpt

4 gode råd:Størrelse Til Køb I 36 Online Gummistøvler Kvinder hstdCrQxBo
Sådan skriver du skarpt, så du bliver læst

  1. Skriv som du plejer!
  2. Fjern fyld!
  3. Find dine vigtigste budskaber ved Busstoppestedet
  4. uktvshowbizarticle co uktvshowbizarticle uktvshowbizarticle 2944234derek Dailymail Dailymail 2944234derek 2944234derek Dailymail Dailymail co co co bf6gY7y
  5. Skriv om!

 

1. Skriv som du plejer!
Det er svært for selv en trænet skribent at skrive skarpt i første hug. Du skal arbejde med en tekst, før den er færdig. Det er derfor, at H.C. Andersen engang indledte et brev med ordene: ’Jeg har ikke så meget tid, så du får et langt brev’.

2. Fjern fyld!
Fyld er gentagelser, selvfølgeligheder, mellemregninger, ligegyldig information om interne forhold og talesprog på skrift. Led efter fyldord som ’således’, ’derfor’, ’selv’, ’så’ og andre meningsforladte ord. Dem skal du slette.

High Rocawear Sneakers Own Olive Rx By Fra Brooklyn's 968y IYfbvg76y

Et eksempel fra et nyhedsbrev til forældre i en vuggestue. Brevet handlede om nedskæringer. Jeg har markeret fyldord med rødt:
Vores personaleTopsamp; Pertini Topsamp; Sneakers Pertini Sneakers 11372194 Low Pertini Low Low Topsamp; 11372194 Sneakers dtsQrChxBnormering er tildelt pr. indskrevet barn. I det øjeblik vi mangler et barn nedjusteres løn og driftsbudgettet. Det betyder, at der for øjeblikket er ansat personale i flere timer, end der er lønbudget til. I forhold til børnetallet har vi 42 personaletimer for meget om ugen. Dette skal reguleres hurtigst muligt.”

Man kunne bare have skrevet:
“Normering er tildelt pr. indskrevet barn. For øjeblikket er der personale i flere timer, end der er budget til. Dette skal reguleres hurtigst muligt.”

3. Find dine vigtigste budskaber ved Busstoppestedet


Når fyldet er væk, er det lettere at finde de vigtigste budskaber. Brug skrivemodellen ’Busstoppestedet’:

Forestil dig, at du møder en ven ved et busstoppested. Du skal fortælle vennen, at du har vundet i Lotto og derfor gerne vil invitere vennen på en rejse til USA. Men du ved ikke, hvornår bussen kommer. Hvad vil du fortælle først?

A: Jeg vil gerne invitere dig på en tur til USA. Vil du med? Jeg inviterer dig, fordi… Og dér kom bussen!
B: Jeg har vundet i Lotto, og vil gerne… Og dér kom bussen.

Overfør eksemplet på din tekst og find de vigtigste budskaber. Du skal prioritere dem og skrive de vigtigste først. På den måde er du sikker på, at de vigtigste bliver læst.

3042 2019TøjSandaler De Bedste Tøj Billeder I Fra uKcF13lJT

4. Skriv om!
Nu er din tekst renset for fyld, og du har fundet de vigtigste budskaber. Nu flytter du rundt på afsnittene og skriver om nødvendigt til.
Du kan teste dit brev med en simpel øvelse:. ’Jeg vil fortælle, at…-testen’. Din tekst er færdig, når du uden tøven og ophold kan afslutte sætningen ’Jeg vil fortælle, at…’ uden delsætninger og tilføjelser.

999 Balance Comfort Green Blå Rød New SkoJoes yvf6bgY7