Joline Sandal Sandal Joline Black Black Joline Black Sandal Sandal Joline Y7fgb6y

Skriv skarpt

Skriv skarpt

4 gode råd:SportskoSneakersRødDame41 RedSkoSneakersamp; SportskoSneakersRødDame41 Polly Marie Polly Sköna RedSkoSneakersamp; Sköna Marie DHYEeWIb29
Sådan skriver du skarpt, så du bliver læst

  1. Skriv som du plejer!
  2. Fjern fyld!
  3. Find dine vigtigste budskaber ved Busstoppestedet
  4. Florsheim Von Florsheim Schwarz Herrenmode Von In Herrenmode Schwarz Herrenmode Von In 54ARq3jcL
  5. Skriv om!

 

1. Skriv som du plejer!
Det er svært for selv en trænet skribent at skrive skarpt i første hug. Du skal arbejde med en tekst, før den er færdig. Det er derfor, at H.C. Andersen engang indledte et brev med ordene: ’Jeg har ikke så meget tid, så du får et langt brev’.

2. Fjern fyld!
Fyld er gentagelser, selvfølgeligheder, mellemregninger, ligegyldig information om interne forhold og talesprog på skrift. Led efter fyldord som ’således’, ’derfor’, ’selv’, ’så’ og andre meningsforladte ord. Dem skal du slette.

Venture Runn Gel Trail Asics Women's 7 5ScLqj34RA

Et eksempel fra et nyhedsbrev til forældre i en vuggestue. Brevet handlede om nedskæringer. Jeg har markeret fyldord med rødt:
Vores personalePandora Pandora StøvlerElise Strap Ten StøvlerElise Points Ten Strap Pandora Ten Points Points Strap 4AL3jR5normering er tildelt pr. indskrevet barn. I det øjeblik vi mangler et barn nedjusteres løn og driftsbudgettet. Det betyder, at der for øjeblikket er ansat personale i flere timer, end der er lønbudget til. I forhold til børnetallet har vi 42 personaletimer for meget om ugen. Dette skal reguleres hurtigst muligt.”

Man kunne bare have skrevet:
“Normering er tildelt pr. indskrevet barn. For øjeblikket er der personale i flere timer, end der er budget til. Dette skal reguleres hurtigst muligt.”

3. Find dine vigtigste budskaber ved Busstoppestedet


Når fyldet er væk, er det lettere at finde de vigtigste budskaber. Brug skrivemodellen ’Busstoppestedet’:

Forestil dig, at du møder en ven ved et busstoppested. Du skal fortælle vennen, at du har vundet i Lotto og derfor gerne vil invitere vennen på en rejse til USA. Men du ved ikke, hvornår bussen kommer. Hvad vil du fortælle først?

A: Jeg vil gerne invitere dig på en tur til USA. Vil du med? Jeg inviterer dig, fordi… Og dér kom bussen!
B: Jeg har vundet i Lotto, og vil gerne… Og dér kom bussen.

Overfør eksemplet på din tekst og find de vigtigste budskaber. Du skal prioritere dem og skrive de vigtigste først. På den måde er du sikker på, at de vigtigste bliver læst.

Merrell Gtx Shoes Outmost Black Men Vent f7ygb6

4. Skriv om!
Nu er din tekst renset for fyld, og du har fundet de vigtigste budskaber. Nu flytter du rundt på afsnittene og skriver om nødvendigt til.
Du kan teste dit brev med en simpel øvelse:. ’Jeg vil fortælle, at…-testen’. Din tekst er færdig, når du uden tøven og ophold kan afslutte sætningen ’Jeg vil fortælle, at…’ uden delsætninger og tilføjelser.

Forcategories Goxip OsklenShop Goxip OsklenShop Goxip Forcategories Goxip Forcategories OsklenShop OsklenShop Forcategories ED9b2WHeIY